Tukihenkilötyö

Ammatillinen tukihenkilötyöskentely

Vahvat suhteet aktiivisesti tekemällä

Ammatillisen tukihenkilötyöskentelymme keskiössä on aktiivisuus ja yhdessä tekeminen nuoren kanssa. Pyrimme luomaan merkityksellisen suhteen asiakkaan kanssa lähtien liikkeelle lapsen ja nuoren omista kiinnostuksen kohteistaan ja vahvuuksistaan.

Työskentelymme tavoitteena on tukea asiakasta hänen arjessaan ja auttaa häntä löytämään iloa ja merkitystä erilaisten aktiviteettien kautta. Panostamme yhdessä harrastamiseen ja muihin positiivisiin kokemuksiin, sillä uskomme, että ne ovat avainasemassa vahvan ja luottamuksellisen tukihenkilösuhteen rakentamisessa. Tukihenkilötyömme perustuu luottamukselliseen ja kunnioittavaan vuorovaikutukseen, jossa asiakkaan tarpeet ja toiveet asetetaan etusijalle. Tavoitteena on luoda turvallinen ympäristö, jossa lapsi ja nuori voi avoimesti ilmaista ajatuksiaan ja tunteitaan.

Moi!

Olen ammatiltani psykiatrinen sairaanhoitaja ja työskentelen tukihenkilönä eri ikäisille lapsille ja nuorille. Tykkään tehdä ja harrastaa kaikenlaista. Usein nuorten tapaamisilla olenkin kokeillut ja tehnyt vaikka minkälaisia juttuja sen mukaan mistä kukin nuori tykkää. Aktiviteettien lomassa me myös puhutaan usein paljon, ihan kaikista asioista maan ja taivaan välillä. –”Nuoret on kokeneet, että mun kanssa voi jutella kaikesta ja olla ihan rennosti”.

”Parhaimmillaan tukihenkilötyössä muodostuu
suhteita ja yhteistyötä, jotka lähteiden lailla
pulppuavat lämpöä, iloa, onnistumisia, oivalluksia ja kasvua.”

-Miro Merranmaa

Ammatillinen prosessityöskentely

Ammatillinen tukihenkilötyömme on tavoitteellista työskentelyä, joka tarjoaa yksilöllistä tukea ja ohjausta nuorille erilaisissa elämäntilanteissa. Tukihenkilötyömme on prosessoitua, suunniteltu yhdessä lapsen ja lapselle tärkeiden ihmisten kanssa ja noudattaa yhdessä laadittuja tavoitteita ja palvelusuunnitelmaa. Hyödynnämme työssämme myös sähköistä dokumentointia, jolloin tavoitteiden toteutumista, työskentelyn vaikuttavuutta ja tapaamisten toteutumisen seurantaa voidaan arvioida helposti ja ajantasaiseen tietoon perustuen.

Jutellaan ihmeessä lisää!

Soita jo tänään tai jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella. Kerron mielelläni lisää palveluistani.

Miro Merranmaa
(Sairaanhoitaja AMK)

1 + 4 =